ILMANVAIHTOKONEET

Toimituksestamme löytyvät regeneratiiviset iv-koneet erikokoisten rakennuksien ja tilojen varsinaisen ilmanvaihdon järjestämiseen sekä huippuimurit, joita suosittelemme keittiön liesikupuihin.
Ilmanvaihtokoneet voidaan yleisesti ottaen jakaa ainakin seuraaviin eri toimintaperiaatteella toimiviin koneisiin. RAKENTAJA, selvitä itsellesi erojen merkitys !!


PYÖRIVÄKENNOISELLA LÄMMÖNTALTEENOTTOKENNOLLA TOIMIVAN IV-KONEEN TOIMINTAPERIAATE

regeneratiivinen lmmntalteenotto

 

A= Tuloilma ulkoa
B= Poistoilma ulos
C= Poistoilma sisältä
D= Tuloilma sisälle

E= kiertoilma esim.
      takkahuoneesta
      (lisävaruste)

 

Tämä esimerkki on poikkileikkauskuva HL-AIR 180 koneesta. Koneessa on pyöriväkennoinen lämmöntalteenottokenno joka varaa lämpimän poistoilman avulla energiaa alumiinilamelleihinsa ja luovuttaa vastaavasti tämän lämmön tuloilmaan sisälle. Tällä periaatteella poistoilmasta saadaan n. 80% energiaa palautettua tuloilmaan. Rakenne on ns. jäätymätön eli ei kaipaa lisälämmittimiä tai kiertoilmaa kennon sulanapitämiseen.

HL-AIR 150, 200 ja 250


 

 HL-AIR -ilmanvaihtokoneet
 • Uudet tehokkaat pyörivällä lämmöntalteenottokennolla varustetut ilmanvaihtokoneet erinomaisella hyötysuhteella (n.80%)
 • Jäätymätön rakenne
 • Ei sähkö-/vesipattereita energiaa tuhlaamassa
 • Käyttö omakotitaloissa, toimistotiloissa ym. ym.
 • Mitoituksen ja tyylikkään ulkomuodon ansiosta voidaan sijoittaa esim. kodinhoitohuoneeseen, jossa se on helposti huollettavissa (esim. suodatinvaihto).
 • Erittäin hiljainen käytössä. Puhaltimien moottorit ovat eristetty jo huuvasta kumityynyin.
 • Tehokkaat suodatinvaihtoehdot tarpeen mukaan:
          - karkeasuodattimet EU 4/5 (vakiona)
          - sähkösuodatin
          - aktiivihiilisuodatin (lisävaruste)
          > puhtaassa tilassa on terveellinen olla
 • Takkakytkimellä saat rakennuksen ylipaineiseksi jolloin takan veto paranee sytyttämisen ajaksi
 • Pyöriväkennoinen lämmöntalteenotto tasapainottaa sisäilman kosteuden ihanteelliseksi (35-50%).
 • Ei kondenssivesipoistoputkea
 • Tehostetun ilmanvaihdon kytkin (lisävaruste) kytkee koneen täydelle teholle puoleksi tunniksi jolloin saat ylimääräisen kosteuden pois nopeasti
 • Erillisen kiertoilmapuhaltimen (lisävaruste) hyväksikäyttömahdollisuus. Käytettäessä erillistä kiertoilmapuhallinta talon ilmanvaihto pysyy kokoajan tasapaineisena eikä muutu alipaineiseksi pienentämällä raitista tuloilmaa. Kiertoilma ei kulje lämmöntalteenoton kautta mitenkään vaan menee suoraan sähkösuodattimen kautta huoneiston sisälle menevään tuloilmakanavaan.
  Puhallinta käytetään esim. takan, auringon sekä koneiden ja laitteiden tuoman lämmön jakamiseen muihin tiloihin. Kiertoilmapuhallinta käytettäessä on tärkeää käyttää myös sähkösuodatinta, koska lämpimässä takkahuoneessa ilman epäpuhtaudet nousevat herkästi juuri kiertoilmakanaavaan
  .

 

Malli

Leveys (mm)
Korkeus (mm)
Syvyys (mm)
Kanavalähdöt Ø (mm)
Kiertoilm. kanava Ø (mm)
Muut mitat


Puhallinteho
Ilmamäärä
Poistoilmasuodatin
Tuloilmasuodatin
Sähkösuodatin
Kiertoilmapuhallin
Käyttökytkin
(puhallinnopeuden kiertokytkin + LTO:n on/off kytkin)

HINTA (sis. Alv 22%)

HL-AIR 150 

1200 
    900+50 
     700 
200 
160 

 

2 x 190W + 180W 
150 l/s (P=150 Pa)  EU 4 
EU 5 
on 
on 
on 

 

 

 

HL-AIR 200 

1200 
900+50 
700 
200 
160 

  

2 x 490W + 180W 
200 l/s (P=200 Pa) 
EU 4 
EU 5 
on 
on 
on 

 

 

HL-AIR 250 

1400 
    1000+50 
     700 
200 
160 

 

2 x 560W + 180W 
250 l/s (P=250 Pa)  EU 4 
EU 5 
on 
on 
on 

 

 

 

Lisävarusteet:

Ilmalämpöpumppu
   - jäähdytysteho 4 kW
   - lämmitysteho 6 kW

Takkakytkinohjaus

Tehostetun ilmanvaihdon kytkin

 

-- 

 

 

 

 

 

 

HL-AIR -koneiden huolto-ohjeet

SUODATTIMET

Likaantuminen on erittäin vähäistä mikäli suodattimet vaihdetaan normaalioloissa puolen vuoden välein tai, kun suodattimen painehäviö saavuttaa 100 Pa:n rajan (suodatinluokka EU5), tai suodatintyyppitarrassa mainitun rajan. Mikäli painehäviö ei vuoden aikana nouse 100Pa:iin on suodattimen vaihtoväli 1 vuosi. Mekaaniset suodattimet on vaihdettava uusiin; niitä ei voi pestä. Sähkösuodatin voidaan pestä vaikka astianpesukoneessa.

PUHALTIMET

Puhaltimet ovat poistettavissa koneesta siipipyörän puhdistamista varten. Siipipyörä puhdistetaan joko paineilmalla tai harjaamalla. Puhallinsiipien likaisuus määritellään silmämääräisesti suodatinhuollon yhteydessä.

LÄMMÖNSIIRRIN

Lämmönsiirrin on poistettavissa kojeesta puhdistusta varten. Lämmönsiirtopinnat puhdistetaan joko paineilmalla tai käsisuihkulla. Painepesuria ei saa käyttää! Puhdistusaineena voi käyttää esim. astianpesuainetta. Lämmösiirtimen likaisuus määritellään suodatinhuollon yhteydessä tai mittaamalla siirtimen hyötysuhdetta.

 

KUVIA


(klikkaa suurennokset)

 

Kone avattuna

Lämmöntalteenottokenno

Sähkösuodatin PARMAIR P16 / P25 Huippuimuri

 Talosi tarvitsee suomalaisiin olosuhteisiin valmistetun huippuimurin.

Parmair P16 Huipparin. IsovP16 / P25eli Parmair P25 Huippari eroaa siten, että siinä on tehokkaampi puhallin. Liesikupuun kytkettynä huippuimuri  vie käryt tehokkaasti ja äänettömästi keittiöstä ulos.

Vaipan ja sadekatoksen lujan muovirakenteen ansiosta se on kestävä. Helppo asennus tapahtuu suoraan kattoläpiviennin päälle, jonka saa lisävarusteena. Lisäksi kattoläpivienti on lämpöeristetty ja varustettu valmiilla putkituksella sähkökaapelia varten.

 

 TEKNISET TIEDOT

PARMAIR

P16

P25
Teho
Jännite
Virta
Käyntinopeus
Max. ilmavirta

75W
230V
0,35A
2150 1/min
77 dm³/s
(150 Pa)

100W
230V
0,45A
2430 1/min
90 dm³/s
(150 Pa)

 


PARMAIR PLV16 / PLV25 Huippuimuri

PLV16 / PLV25
Parmair PLV 16/25 Huippuimuri on paitsi huomaamaton katolla, myös asennukseltaan ylivoimaisen nopea ja helppo. Se on huippuimuri, jossa työläs kattoläpivienti on hoidettu valmista kattolevyä käyttäen. Ja mikä parasta, kattolevyjä on saatavissa käytetyimpien katteiden muotoisina (vartti, sileä, luja, varma, ormax...). Huippuimurin läpiviennissä on tehokas äänenvaimennin. Näin huippuimuri on käyntiääneltään hiljainen. Liitäntäjohto on valmiiksi rakennettu läpivientiin.
 

 

TEKNISET TIEDOT

PARMAIR

PLV16

PLV25
Teho
Jännite
Virta
Käyntinopeus
Max. ilmavirta

Äänitaso

75W
230V
0,35A
2150 1/min
77 dm³/s
(150 Pa)
55 dB(A)

100W
230V
0,45A
2430 1/min
125 dm³/s
(150 Pa)
71 dB(A)

Rakennuksien ilmanvaihdolle on asetettu minimiarvot, jotka on määritelty rakennusmääräyksessä D2.
Ilmanvaihto kuluttaa talon energiasta pääosan, joten lämmöntalteenottomenetelmän hyvyys on ratkaiseva sekä huipputehon, että energian suhteen.

HLAIR- koneessa on hyvä lämmöntalteenoton lisäksi tehokas sähkösuodatus ja isot karkeasuodattimet. Kiertoilmapuhaltimella hyödynnetään tehokkaasti takan ja leivinuunin lämpö koko rakennukseen.

HLAIR- lämmöntalteenotto pienentää huipputehon 20% perinteisiin LTO-menetelmiin verrattuna. Energiansäästö on noin 80%.

Vaihtoehtona pääpuhaltimiksi on energiantaloudelliset EC-puhaltimet. Myös korkeaa ilmanpuhtautta vaativiin kohteisiin on saatavilla otsonointiyksikkö.

HLAIR- järjestelmään kuuluu myös ilman lämmittäminen tai viilennys maaputkistolla.


Tavoitteemme on luoda asiakkaalle mahdollisimman miellyttävä työ- tai elinympäristö varustamalla kiinteistö, joka toimii älykkäästi käyttäjänsä ehdoilla. Maksimoimme kiinteistösi mukavalla lämmöllä ja terveellisellä huoneilmalla, unohtamatta turvallisuutta tai käyttömukavuutta, lisäksi järjestelmämme säästää rutkasti energiakulutusta.